Intrekken subsidie doodsteek “Cultureel Centrum Bessie” Nibbixwoud

Medemblik – De in 1979 op gerichte stichting “Cultureel Centrum Bessie” in Nibbixwoud ziet de toekomst van de stichting, het kerkgebouw Bessie en het vrijgekomen gemeentehuis met een trouwzaal met angst tegemoed. In 1979 is met de toenmalige gemeente overeengekomen deze beide gebouwen over te nemen om zo te behouden voor Nibbixwoud. De stichting vind beide gebouwen beeldbepalend voor Nibbixwoud. 

Grote zaal Cultureel Centrum Bessie
Grote zaal Cultureel Centrum Bessie

Elke week vinden hier de repetities plaats van o.a: de fanfare, toneelvereniging, zang en ballet. Ook na de opening van de ‘DAN’ zullen deze nog steeds hier plaats vinden en niet gaan verhuizen, mede door de capaciteit in de DAN.  De stichting heeft dit al direct in het beginstadium van de DAN vastgesteld.

De grote publieke optredens van o.a de fanfare, de toneelvereniging,zang en ballet zullen wel in de ‘DAN’ plaats vinden vanwege ruimtegebrek in kerkgebouw Bessie. En juist door het wegvallen van deze uitvoeringen zullen de inkomsten sterk dalen en door het wegvallen van de subsidie zal de bodem van het geldkistje snel inzicht komen.

De stichting heeft een meerjarig onderhoudsscheme die is gebasseerd op een voordurende subsidie vanuit de gemeente, door het wegvallen van deze subsidie komt het onderhoud aan beide ‘oude gebouwen’ dan ook stil te liggen met alle gevolgen van dien. De nog openstaande schuld bij de gemeente wil de stichting dan ook zo snel mogelijk gaan aflossen.

De stichting ziet zich niet als een vereniging of dorpshuis. Mede omdat ze geen leden hebben en de stichting in het leven is geroepen om juist deze 2 oude gebouwen te behouden voor Nibbixwoud.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.