Medemblik Actueel.

Regionieuws

West-Friesland slaat handen ineen voor beter beleid lesbo, homo , bi en transgenders (LHBT)

lhbtMedemblik – Ondertekenaars van de intentieverklaring voor het ‘Platform LHBT West-Friesland’ zijn de zeven West-Friese gemeenten (WF7) in alfabetische volgorde: Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. Daarnaast Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN en Stichting Roze Netwerk NHN (namens de West-Friese LHBT-gerelateerde organisaties).

De gemeenten gaan zich de komende twee jaar extra inspannen om de sociale acceptatie van homo’s en transgenders te vergroten. Ze trekken er geld voor uit en zetten zich in om kleinere gemeenten in de regio te informeren over hun aanpak.

Minister Bussemaker is verheugd met de samenwerking. ,,In de gemeenten moet het gebeuren. Daar moeten lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders zich, net als ieder ander, veilig kunnen voelen. Daar vindt de acceptatie plaats. Dus daar, dichtbij de mensen, moeten vooroordelen, pesten en discriminatie worden aangepakt.’’

De gemeenten hebben met de minister afgesproken dat zij de sociale acceptatie zullen meten en goede voorbeelden zullen delen. Ook wordt van de gemeenten verwacht dat zij beleid maken op het gebied van veiligheid, pesten, weerbaarheid en sociale acceptatie van hun LHBT (lesbische, homo, biseksuele en transgender)-inwoners.

VISIE & DOEL

  • Realisatie van een meer open praat- en leefcultuur in West-Friesland.
  • Realisatie van meer zichtbaarheid, welzijn en participatie van de West-Friese LHBT-doelgroep.
  • Realisatie van de regionale gemeentelijke samenwerking op het gebied van LHBT betreffende relevante beleidsvelden, zoals veiligheid, onderwijs en jeugd, zorg en sport.
  • Realisatie van de regionale samenwerking tussen de LHBT-gerelateerde organisaties en onder andere de organisaties in de zorg, onderwijs, jeugd en welzijn, sport en kerkelijke organisaties.
  • Onderzoeken of de regionale samenwerking na de looptijd van de intentieverklaring kan worden omgezet in een structureel convenant en wat daarvoor de randvoorwaarden en criteria zijn.

 

Reageren via facebook