23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 06:19
Medemblik Actueel.

Rechtzaak om uitgebrandde ‘De Bierkaai ‘ Andijk. Eigenaar wil geen herbouw.

Andijk – Bijna vier maanden terug brandde café De Bierkaai in Andijk af. Al die tijd is er niets aan de zwartgeblakerde resten gedaan, tot ergernis van de omwonenden. Gisteren stonden kroegbaas Jan Sijm en eigenaar Kees Huisman in de rechtszaal. Sijm wil dat Huisman het café herbouwt, maar die zegt dat hij alleen de sloopwaarde van het pand krijgt uitgekeerd van zijn verzekering.

Herbouw van het café plus de bovenwoning zou 975.000 euro kosten, de sloopwaarde van het pand is niet meer dan 350.000 euro. ,,Dus er is geen geld om te herbouwen. En zoveel kan je ook niet bij een bank lenen voor een horecapand’’, verklaarde Huisman tegenover de kantonrechter, dit schrijft vandaag het NHD (let op Premium) op haar website.

Jan Sijm wil dolgraag het verbrandde gedeelte voor een symbolisch bedrag overnemen om zo een nieuwe ‘De Bierkaai’ te kunnen beginnen. Maar ook eist hij via de rechter de 10.000 euro aan vooruitbetaalde huur terug van eigenaar Huisman.

In augustus kwamen wij nog met het bericht dat de buurt de stank die uit het pand komt niet te harden vind. Voedsel ligt er te bederven en het stonk er erger dan bij een open riool.

Uitspraak over 2 weken.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?