In herfstvakantie: vaker en langer naar Medemblik met de tram

Medemblik – Met ingang van deze herfstvakantie beschikt de stoomtram Hoorn-Medemblik over een extra trein. Burgemeester Frank Streng en Frank van Setten, adjunct-directeur Trein van Arriva Nederland reden op vrijdag 10 oktober Loc 101 vanuit Medemblik naar Twisk en weer terug. Hiermee verrichtten zij de officiële indienststelling. Dankzij de inzet van de ‘motortram’ is de dienstregeling uitgebreid.

De dieseltrein maakt het voor de Museumstoomtram mogelijk om letterlijk en figuurlijk nieuwe verbindingen te maken met Medemblik. Er is nu meer ruimte om musea en attracties in Medemblik – met aanvullend vervoer verzorgd door Citytours – te bezoeken. De musea in Medemblik hebben daarvoor de voordelige ‘Meer Medemblik Kaart’ ontwikkeld. De nieuwe dienstregeling en het nieuwe arrangement wordt dagelijks uitgevoerd tot en met 19 oktober. Meer informatie: www.stoomtram.nl/herfst

Rijdend museumstuk

Motorlocomotief NTM 101 werd in 1935 door de firma Kromhout en Ducroo & Brauns gebouwd om het vervoer op de stoomtramlijnen in Friesland te moderniseren. In vier jaar tijd is de locomotief geheel gerestaureerd en begint een tweede leven als rijdend museumstuk tussen Hoorn en Medemblik.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.