Medemblik Actueel.

Rechtbank

Drugshandelaar moet uitbater café Rumours 36.000 euro betalen

Medemblik  – De rechter van het gerechtshof in Amsterdam heeft uitspraak gedaan in de rechtzaak die Rian Ligthart, eigenaar en uitbater van Café Rumours, tegen de 2 drugsdealers die in het café op heterdaad waren betrapt. 

In Oktober 2012 waren de drugsdealers al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding maar gingen vrijwel direct in hoger beroep tegen deze uitspraak. De uitspraak van het Gerechtshof in Amsterdam verlaagde de schadevergoeding van ruim 90.000 euro tot 36.000 euro . De rechter hield rekening met een eerdere sluiting die ook drugsgerelateerd was.  Of de veroordeelde drugshandelaar tegen deze beslissing in hoger beroep gaat is nog niet bekend.

De hele uitspraak kunt u hier lezen

Wij vroegen Rian Ligthart om een reactie en die kon ons vertellen dat het voor hem betreft klaar is. ” ik ben een nieuwe weg ingeslagen met Rumours, om alle risico’s zoveel mogelijk uit te bannen zijn wij ’s avonds niet meer open en wij richting ons nu o.a. op de toeristen door als eetcafé verder te gaan.”

Reageer op dit onderwerp

X