Medemblik Actueel.

Schaken

Schaakvereniging de Pionier vecht tegen de bierkaai.

Abbekerk – Moedeloos, vechten tegen de bierkaai, van te voren weten hoe het gaat, nou het gaat niet. Wat geen van ons belet om toch leuk te gaan schaken.

Tekst: Victor H. Groeneveld

Kees Haakman – Klemens Schäffer, Kees had weliswaar wit, maar dat maakt bij Klemens geen donder uit, als het moet speelt hij met paars. Manmoedig bood Kees weerstand en ging bijna door de tijd heen, maar de winst was voor Klemens. Adrie Molenaar – Kees Ooms, Kees mag dan een handicap hebben, maar dat weerhield hem niet om Adrie van het bord te vegen.

Gelukkig was de familie eer gered door Toine Molenaar die tegen Victor moest en Victor alle hoeken van het bord liet zien. Nooit geweten dat het bord zoveel hoeken had. Onbegrijpelijk is dat Victor extern tegen grote spelers wel weet te winnen maar in de interne competitie nog geen deuk in een pakje boter slaat. Gelukkig reikt Het Nieuwe Bonte Paard regelmatig pakjes boter uit, dus eens moet het lukken.

Zorgelijk is wel dat onze voorzitter Sake Sijtsma al een tijdje ziek thuis is en onderwijl in het Ziekenhuis heeft gelegen, kortom we willen niet zoeken naar een nieuwe voorzitter, maar hopen wel dat Sake weer spoedig in ons midden is. Vanaf deze plek, van harte beterschap.

Op onze schaakavond van de 9e oktober ’14, was er wel een bezoeker, die de sfeer wou proeven en ik hoop maar dat we niet teveel geschreeuwd hebben zodat de goede man nog eens terugkomt. Dit is tevens een uitnodiging om onze website www.depionier.eu te promoten. Alle achter liggende informatie die wij u niet kunnen vertellen, kunt u daar vinden. Soms denken we dat onze website een kruising is tussen Privé en Mijn Geheim, maar dat zal onze webmaster, Toine, niet met me eens zijn.

Wij schaken op donderdagavond in Het Nieuwe Bonte Paard, u kunt altijd binnen lopen om te kijken, maar indien u mee wilt spelen mail dan even vhgroeneveld@quicknet.nl zodat iemand wordt vrij geroosterd, zodat er gespeeld kan worden. Volgende week wordt er gesnelschaakt (partijen van 5 minuten) dat wordt weer een leuke avond.

Reageren via facebook