17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 16:33
Medemblik Actueel.

Andijker zwembad de Weid krijgt zonnepanelen Asonia

Druk aan het werk om de zonnepanelen aan te sluiten
Druk aan het werk om de zonnepanelen aan te sluiten

Andijk – Zonnepanelen verhuizen van Asonia naar het zwembad De Weid. Hoewel het zwemseizoen al weken voorbij is, is het nog een drukte van belang in De Weid. Mede dankzij het mooie weer en de nimmer aflatende inzet van de gouden vrijwilligers van De Weid werden de afgelopen zaterdagen een paar grote stappen gezet.

De groenvrijwilligers zijn op twee zaterdagen met kettingzagen en een hoop spierkracht de struiken te lijf gegaan die langzamerhand de houten schuttingen rondom het bad begonnen te bedreigen. Veel werk maar ook veel voldoening. Het was immers prachtig weer voor zo’n buitenklus. De techneuten hebben een start gemaakt met het winterprogramma met het verplaatsen van de zonneboilerinstallatie van Asonia naar het dak van de kiosk. Omdat de zon voortaan het douchewater voor verwarmt hoeft de CV-installatie minder hard te werken.

Niet alleen een kostenbesparing maar ook nog eens een goede zaak voor het milieu. De Weid bedankt alle vrijwilligers die de afgelopen weken hebben geholpen en die het winterseizoen ook nog doorgaan!

Ook vrijwilliger worden info@deweid.nl

(Bron:De Andijker)

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?