13.3 C
Medemblik
23 mei 2020 03:06
Medemblik Actueel.

D66 en GemeenteBelangen steunen motie VVD, laten wethouder verbijsterd achter.

Emotioneel betoog
Emotioneel betoog

Medemblik – Tijdens de gemeenteraadsvergadering gisteravond in het gemeentehuis van Medemblik bracht de fractie van de VVD een motie in waarin zij opriepen om een afgevaardigde van de raad zitting te laten nemen in het bestuur van WerkSaam. Een duidelijk geëmotioneerde wethouder Harry Nederpelt, die voor Medemblik zitting heeft in het bestuur van deze organisatie, zag deze motie als een soort van motie van wantrouwen. 

De VVD liet daarna direct weten dat dit absoluut geen motie van wantrouwen is maar een uitwerking van een raadsakkoord van een tijdje geleden om het mogelijk te maken dat iemand van de gemeenteraad ook zitting neemt in het bestuur van deze organisatie.

Velen vielen bijna van verbazing van hun stoel toen tijdens de discussie duidelijk werd dat zowel D66 en GemeenteBelangen voor deze motie gingen stemmen en daarmee de wethouder en coalitiegenoot het CDA lieten vallen.  Op de publieke tribune viel direct al te horen “de eerste haarscheurtjes zijn er al.” Maar of dit de verhoudingen binnen de coalitie opscherp zet moet nog maar gezien worden daarzij bij de andere discussiepunten de gelederen gesloten hielden en vrijwel éénstemmig stemden.

Het CDA was tegen de motie, omdat deze de wethouder zijn functie in het bestuur van WerkSaam zou ondermijnen en mogelijk zelfs deze functie moet gaan opgeven.  Silva Visser van de ChristenUnie wist te melden dat ook alle andere gemeenteraden achter deze motie van de VVD stonden.

Reageren via facebook