10.3 C
Medemblik
26 mei 2020 06:31
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik 9 oktober – geregeld zon.

bewolktMedemblik – Vandaag zullen wij de zon weer regelmatig te zien krijgen. De wind is vrij krachtig tot krachtig 4 á 5Bft en waait uit het zuidwesten. De temperatuur loopt vanmiddag op naar zo’n 18 graden, ruim boven normaal voor de tijd van het jaar.  In de nacht naar vrijdag koelt het af naar zo’n 12 graden waar 7 graden normaal is voor de tijd van het jaar. 

Vrijdag is ook een vrij zonnig dag en wordt het zo’n 17 graden bij een vrij krachtige zuidelijke wind.  Zaterdag is er weer kans op een enkele bij maar ook de zon zal met enige regelmaat te zien zijn. Zondag lijkt een mooie zonnige dag te gaan worden. De nieuwe week begint weer bewolkt met soms stevige regenbuien.

Een sturend hoogtelaag in de buurt van de Britse Eilanden blijft nog enige tijd bepalend voor het weer in ons aandachtsgebied. Tezamen met een hoogterug boven het oosten van Europa zorgt dit voor een zuid tot zuidwestelijke stroming. Het polaire front dat nu nog in de buurt van Limburg ligt, komt de komende dagen tijdelijk iets oostelijker te liggen. Zaterdag passeert een kortgolvige hoogtetrog met enkele buien. De ‘hoofdtrog’ zakt intussen nog wat verder uit in zuidelijke richting naar Portugal. De hoogtestroming wordt op zondag en maandag zuidelijk. Aan de voorzijde hiervan trekt later op zondag of maandag een actieve storing in noordelijke richting en trekt over onze omgeving. Na passage hiervan krijgen we te maken met een zuidwestelijke stroming waarin van tijd tot tijd storingen passeren, maar waarbij het wel aan de zachte kant blijft.

Reageren via facebook