Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Overhandiging eerste jaarboek Historische Vereniging Midwoud/Oostwoud

jaarboekOostwoud – Tijdens de jaarlijks bijeenkomst van de Historische Vereniging Midwoud/Oostwoud afgelopen zaterdag 4 oktober werd door voorzitter Andréde Vries het eerste jaarboek overhandigd aan Henk Meijer oud-brandweerman van het voormalige brandweercorps Midwoud/Oostwoud. Henk Meijer was de laatste commandant van dit brandweerkorps voor het over ging in de nieuwe gemeente Medemblik. 

In zijn dankwoord ging Henk Meijer in op de wereld van de vrijwillige brandweer en liet zijn bewondering voor deze vrijwilligers ook duidelijk merken door enkele anekdotes te vertellen uit zijn tijd als brandweerman/commandant van het korps.

Rob Kerker toonde later op de avond een kleine documentaire over de opgravingen bij een pand in Oostwoud. In deze documantaire was goed te zien hoe de archeologische dienst omgaat met ons erfgoed.  Na de pauze werd de ‘Boogie’ uitgereikd. De ‘Boogie’ is een blijk van waardering voor diegene die zich voor het behoud van cultuur erfgoed in Oostwoud en Midwoud.

De winnaar van deze prijs werd de vereniging de Rozenstruik, die na jaren van ups en downs nu weer in de lift zit en zich vol inzet voor het behoud van het culturele erfgoed in Oostwoud en Midwoud.Namens de vereniging kreegElly Laan-Leeuwerik de prijs uit handen van de Historische Vereniging Midwoud/Oostwoud uitgereikt.

Tot slot verzorgde Muziekschool de Vuurvogel een muzikaal optreden waarbij vooral de nummers uit de jaren ’60 bij velen een glimlach op het gezicht toverde en zachtjes met de nummers meezongen.Als afsluiting volgde een gezellige maaltijd.

Reageren via facebook