Ook VVD Medemblik bezorgd over Veiligheidsregio. Kosten rijzen de pan uit.

VVD Medemblik bezorgd over Veiligheidsregio
VVD Medemblik bezorgd over Veiligheidsregio

Medemblik – De VVD maakt zich ernstig zorgen naar aanleiding van de actuele berichten over de veiligheidsregio. Het Rijk heeft bepaalt dat de gemeente zijn brandweer verplicht moet laten fuseren met die van buurgemeenten in de Veiligheidsregio. Dat heeft tot gevolg dat sommige gemeenten meer moeten gaan betalen dan anderen.

[pullquote]

Weinig solidariteit tussen de gemeentes

[/pullquote]Medemblik had altijd keurig de zaakjes op orde bij de brandweer en moet straks 800.000 (!) meer gaan betalen vanwege de verplichte fusie. Daar is de VVD zeer verbolgen over: veiligheid is belangrijk, maar wel tegen een redelijke prijs. Als we naar inwoner gaan betalen betekent dit voor Medemblik dat gezinnen tot wel 80 euro per jaar meer gaan betalen, terwijl hier geen aantoonbaar betere dienstverlening tegenover staat of meer veiligheid voor onze inwoners.

Het is onbegrijpelijk dat de er zo weinig solidariteit is tussen de deelnemende gemeentes. Er moet nu wel fors extra bezuinigd worden bij de Veiligheidsregio. Dit gaat dan weer ten koste van bijvoorbeeld de Jeugdbrandweer waar Medemblik juist zo trots op is.Gemeente Medemblik betaalt al jaren mee aan allerlei regionale voorzieningen die gevestigd zijn in Hoorn.

Misschien is nu de tijd aangebroken om dit ook ter discussie te gaan stellen. De VVD heeft in de vorige raadsvergadering een motie ingediend om het betaalmodel (dat bepaalt wat een gemeente betaalt aan de Veiligheidsregio) aan te passen zodat het minder geld zou kosten.Die motie is aangenomen, de burgemeester moest met deze opdracht naar zijn collega’s.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.