Medemblik Actueel.

Algemeen

Update – Katten mogen teruggeplaatst worden op Bungalowpark Zuiderzee in Medemblik

Kattenprobleem Bungalowpark Zuiderzee
Kattenprobleem Bungalowpark Zuiderzee

Medemblik – Bungalowpark Zuiderzee in Medemblik wil niet dat het dierenasiel een kattenvangactie op het park uitvoert. Vakantieganger Martha Diekema ontdekte dat toen ze zowel bij het dierenasiel als het bungalowpark aan de bel trok over de hoeveelheid zwerfkatten die ze op het park zag.

Volgens Willie de Weerd van het dierenasiel in Hoorn zitten er op alle campings en bungalowparken wilde katten. ,,Zo’n camping is een eldorado voor ze. Er is altijd genoeg te eten en de bezoekers zetten vaak bakjes voer voor ze neer.’’ Het asiel heeft elk jaar wel een paar kattenvangacties op een vakantiepark in de regio. Katten worden in kooien waar voer staat gelokt en meegenomen naar Hoorn. ,,We steriliseren ze, kijken ze helemaal na en proberen ze tam te maken. Als dat lukt kunnen we ze bij mensen plaatsen. Katten die niet tam te krijgen zijn, zetten we terug op het bungalowpark,” meld het NHD (let op premium) vandaag op haar website.

Bungalowpark Zuiderzee wil niet hebben dat de gevangen en geholpen katten terug worden gezet op het park. De katten plunderen niet alleen de containers maar ze jongen ook aan en wat nu nog geen probleem is gaat het dan wel worden. Het dierenasiel is het er hier niet mee eens. Het is beter de dieren terug te plaatsen dan komen er geen nieuwe ongeholpen katten voor terug. Zo hou je het probleem in de hand.  Alle bungalowparken vinden het een goed idee behalve Zuiderzee.

Update:  Wij hebben zojuist te horen gekregen dat de geholpen katten weer teruggeplaatst mogen worden op het Bungalowpark in Medemblik. Dit is besloten na overleg tussen de eigenaar van het bungalowpark en het dierenasiel in Hoorn.

Reageer op dit onderwerp