22 C
Medemblik
9 augustus 2020 04:22
Medemblik Actueel.

Nibbixwouder Jan ‘patat’ M. ook in beeld op moord inwoner schagen

rechtbank020 400x250Nibbixwoud – Bij het onderzoek naar de in 2005 vermoorde Schagenaar Paul Epskamp duikt ook de naam van de veroordeelde 66-jarige Jan ‘Patat’ M. uit Nibbixwoud op. Dit zegt de hoofdverdachte in deze moordzaak de 67-jarige Ab H. uit Enkhuizen.  Ab H. beschuldigd op zijn buurt justitie ervan bewijzen achter te houden om hem maar veroordeeld te krijgen.  De Nibbixwouder werd afgelopen juni veroordeeld voor zijn aandeel in een grote drugszaak waarbij vele inwoners van West-Friesland zijn veroordeeld. 

Het lichaam van de man uit Schagen wordt op 21 januari 2005 bij Abcoude langs de A2 gevonden. Uit sectie bleek al snel dat de man gemarteld is. In 2010 krijgt H. bij verstek acht jaar celstraf opgelegd voor zijn aandeel in de gijzeling, de mishandeling en de dood van de man uit Schagen.

Gestolen drugs

Alles blijkt te draaien om een gestolen lading drugs met een handelswaarde van ruim 5 miljoen euro. Deze lagen opgeslagen in de loods van de man uit Nibbixwoud waar ook de frietwagens staan.  Later bleek dat Jan M. eigenhandig H. had gevraagd om als tussenpersoon op te treden om deze 3000kg drugs aan de man te brengen waardoor de man uit Schagen in beeld kwam vanwege zijn connecties met Charles Zwolsman. Op tweede Kerstdag is deze partij drugs uit de loods gehaald maar er zijn nooit sporen van braak aangetroffen, waarna de opdrachtgevers van H. beide mannen de schuld gaven van deze diefstal.

Ondertussen kwamen bij het CIE (Criminele Inlichtingen Dienst) berichten binnen dat de 3 mannen op een liquidatielijst stonden van de opdrachtgevers, een groep Marokkanen.  Deze Marokkanen voeren de druk op als de drie mee moeten naar een café in Roosendaal waar ze onderhanden worden genomen door zes mannen.  H. en M. mochten uren later weer vertrekken ieder begeleid door een Marokkaan die de mannen in de gaten moesten houden.

Epskamp werd ondertussen gefolterd door de groep mannen, zo boorden zij oa. gaten in zijn knieën waardoor de man uit Schagen vermoedelijk een hartstilstand krijgt en zijn lichaam langs de A2 wordt gedumpt.

H. vind nu dat de rechercheurs hem erin hebben geluisd door hem te beloven dat hij vrijuit gaat als hij ze helpt om andere verdachte , de 30-jarige S. uit een dorp bij Enkhuizen, op te kunnen pakken. Getuigen hebben gezien hoe deze S. hasj heeft verkocht die uit de loods van M. kwamen. S. kwam met zeer belastende verklaringen richting H. en M. die later vrijwel allemaal uit de duim bleken te zijn gezogen.

H. heeft nu bij het Europese Hof voor de rechten van de mens zijn zaak aanhangig gemaakt. S. is in 2012 door Noorwegen uitgeleverd aan Nederland, S. was in Noorwegen veroordeeld tot 5.5 jaar wegens zijn aandeel in een grote drugstransportzaak.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?