18.8 C
Medemblik
22 mei 2020 22:00
Medemblik Actueel.

Motie PvdA kansloos, Kernraden Medemblik moeten broekriem stevig aantrekken

Medemblik – De motie die de fractie van de PvdA morgenavond samen met de andere oppositiepartijen wil indienen om zo de kernraden te behouden lijkt geen kans van slagen te maken. De coalitiepartijen CDA, GemeenteBelangen en D66 zetten de aangekondigde bezuinigingen op de kernraden in Medemblik door. 

De kernraden van Medemblik krijgen vanaf 1 januari tot wel 1250 euro minder subsidie. Waardoor het vrijwel onmogelijk is geworden om nog goed te functioneren. De oppositie is dan ook furieus op het college over deze voorgenomen plannen die nu grote kans van slagen lijkt te krijgen nu de coalitie al bijvoorbaat hun akkoord hebben gegeven.

Tijdens een interview met Gerrit van Keulen van de Kernraad Andijk blijkt wel hoe gevoelig deze bezuiniging ligt bij de kernraden

Reageren via facebook