Medemblik houdt motorclubs in de gaten maar neemt nog geen maatregelen

motorclubMedemblik – In verband met geweld tussen rivaliserende motorclubs in het land of criminalisering binnen de horeca heeft een aantal gemeenten in het land geprobeerd de aanwezigheid van deze groepen tegen te gaan. Medemblik heeft  Motorclub De Gringo’s die is gehuisvestigd op het industrieterrein in Medemblik  maar niets wijst erop dat hier criminele activiteiten plaats vinden en mogen daardoor gewoon daar blijven zitten. 

De gemeente Medemblik heeft daarom nog geen verboden richting dit soort clubs maar door de gebeurtenissen heeft het wel de aandacht van de gemeente Medemblik.

Het Noordhollands Dagblad melde begin deze maand nog dat burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen de Hells Angels wil verbannen uit de plaatselijke horeca. De aanleiding is een vechtpartij die daar had plaats gevonden.  De gemeente Alkmaar heeft tegen leden van motorclubs maatregelen genomen waardoor deze niet meer in de diverse horeca mogen komen.