13.1 C
Medemblik
10 juli 2020 08:58
Medemblik Actueel.

Vallen en opstaan voor Rob Hartog in Silverstone (Engeland)

Abbekerk – Tijdens het uitstapje in het British Superbike kampioenschap was het vallen en opstaan voor Rob Hartog. De coureur ging van start in de Supersport EVO klasse. Ondanks dat twee crashes op zaterdag wat roet in het eten gooide, werd het weekend toch positief afgesloten met een goede race op zondag.

Op vrijdag stonde twee vrije trainingen gepland. Deze werden benut om de baan te leren kennen en de NIWA Suzuki af te stellen op het 5,9 kilometer lange circuit. In de tweede training liet Rob zien de baan al aardig onder de knie te hebben door zijn tijd flink te verbeteren. Dit gaf hoop voor de resterende dagen.

Op zaterdag stond een kwalificatie en een sprintrace op het programma. Vanwege veel regenval werd de kwalificatie uitgesteld, maar toen deze eenmaal van start ging waren de omstandigheden niet ideaal. Veel coureurs gingen onderuit op de natte baan en ook Rob moest er met een kleine highsider aan geloven. Dit zorgde ervoor dat het team op een teleurstellende 35e positie aan de sprintrace mocht beginnen. Tijdens deze sprintrace was de baan nog half aan het opdrogen. Alle coureurs gingen van start op droogweer banden. Deze omstandigheden leken in het begin van de race goed uit te pakken voor de coureur uit Abbekerk. Na een super start werd begonnen aan een zeer sterke inhaalrace. Liggend op plaats 18 werd de jacht ingezet naar de groep coureurs voor Rob. Helaas bleek de baanconditie toch verradelijker te zijn dan gedacht. In “Becketts” ging Rob onderuit over een natte plek net buiten de ideale lijn en hierdoor was zijn opmars voorbij.

De startopstelling van de race op zondag was op basis van de snelst gereden rondetijden van de sprintrace op zaterdag. Team Hartog – Racing Against Cancer mocht vanaf de 21e plaats beginnen aan de 12 ronden tellende race. In de beginfase van de race kon Rob goed meekomen met een groep rijders welke streed om plaats 16. Door strijd en meerdere positiewisselingen met een collega coureur raakte hij deze aansluiting helaas kwijt. Uiteindelijk werd deze strijd gewonnen, maar zat er niet meer in dan een 24e plaats overall in de Supersport klasse en 9e in het EVO klassement waar in werd deelgenomen.

We willen Ton Besseling in het bijzonder bedanken voor het mogelijk maken van dit uitstapje. Het was een heel mooi weekend waar weer de nodige ervaring is opgedaan tussen het zeer competitieve deelnemersveld.

Race of the Champions

Komend weekend staat op 11 en 12 oktober een spannende ontknoping op het programma voor de strijd om het ONK Dutch Supersport op het TT circuit in Assen. Er worden dit weekend op zaterdag twee kwalificaties verreden (10:39 en 14:54) en op zondag twee races om respectievelijk 14:05 en 16:30. Klik hier voor het volledige tijdschema. De thuisblijvers kunnen alles volgen via livetiming van www.raceresults.nu

De stand is op dit moment 1. Davy Thoonen 171 punten 2. Chris Nobel 165 punten 3. Rob Hartog 157 punten. Zij kunnen allen nog kampioen worden, en met nog 50 punten te verdelen beloofd dit dan ook een ware thriller te worden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?