8.6 C
Medemblik
19 januari 2021 19:11
Medemblik Actueel.

Unie/KBO, ouderen steeds minder slachtoffer overvallen.

West-Friesland – Het afgelopen jaar daalde het aantal overvallen op senioren met 17%. Dat vertelde minister Opstelten van Veiligheid en Justitie bij de 100ste ‘Veilig Thuis’ bijeenkomst, georganiseerd door ouderenbond Unie/KBO. De minister was hier in het kader van de Week van de Veiligheid.

Senioren maken zich vaak zorgen dat ze slachtoffer worden van een overval of een babbeltruc. Opstelten zie de zorgen te begrijpen, maar benadrukte dat de kans dat een oudere slachtoffer van een overval heel klein is. Er vonden er vorig jaar 99 plaats, op 2,5 miljoen 65 plussers. “Dat zijn er natuurlijk nog weel 99 te veel,” aldus de minister. Ook benadrukte hij dat ouderen met vaak simpele maatregelen de kans dat ze slachtoffer worden nog kleiner kunnen maken.

Reageren via facebook