Israëlleergang in Andijk met diverse sprekers

Ds. Lohuis
Ds. Lohuis

Andijk – Op verschillende aankondigingen is vermeld dat drs. Jan van Barneveld zou spreken dit najaar in Andijk, maar door ziekte heeft hij moeten afzeggen. Er zullen andere sprekers komen voor deze seminar. De eerste spreker is Oscar Lohuis. Ds. Lohuis was baptistenpredikant in Meppel en Emmeloord en werkt momenteel als rondreizend bijbelleraar, maker van programma’s voor Groot NieuwsRadio en panellid van het EO-radioprogramma ‘Ik zou wel eens willen weten’. Verder spreekt hij in diverse gemeenten, verzorgt bijbelstudies en schrijft columns in christelijke bladen als de Oogst en het Zoeklicht.

Alle avonden vallen op een dinsdag en zijn op 14, 21 en 28 oktober en op 4 november a.s. Iedereen is welkom en de toegang is vrij. De leergang heeft als thema ‘Met Israël op weg naar de eindtijd’ en is gratis toegankelijk in zaal Mantel, Hornpad 19. De avonden beginnen om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. De organisatie is in handen van Christenen voor Israël en een plaatselijke organisatie.

Hebben de huidige financiële crisis en de strijd tegen Israël een relatie met de eindtijd? Dat is een van de vele vragen waar Jan van Barneveld tijdens de leergang op zal ingaan. “Er is een oorlog gaande om Israël en om Jeruzalem,” zegt hij, “en Israël zal door de hele wereld in de steek worden gelaten. De kerk staat voor de belangrijke keuze of ze de morele moed heeft om solidair te zijn en te blijven met Gods volk.”

Eerdere leergangen die Van Barneveld gaf – zoals de afgelopen jaren onder meer in Hoorn, Delft en Groningen – oogstten veel lof en werden goed bezocht. De docent is ook bekend als auteur van boeken als ‘Om Sions wil niet zwijgen’, ‘Israël onze oudere broeder’, ‘Het herstel van Israël’, ‘Met Israël op weg naar de eindtijd’ en ‘Eindtijd, Israël en Islam’. Op alle vier avonden is er verkoop van producten uit Israël.

Bron: De Andijker