17.6 C
Medemblik
22 mei 2020 10:01
Medemblik Actueel.

Verbijstering in Zwaagdijk West, peuters moeten straks 8km fietsen voor gymles

Zwaagdijk-West – Het is hommeles in Zwaagdijk-West. De inwoners van het dorp moeten zich gaan opmaken voor een dorp zonder openbaar vervoer en het verdwijnen van de schoolbus die de kinderen naar en van gym brengt. 

Maria Weeber, Progressief West Friesland: Bus 138 weg! Ook de gym bus naar Wognum van de basisschool St Lidwina mag niet meer rijden van het college van Medemblik. ( Bezuinigingen.) Met verbijstering nemen we daarvan kennis. Een keer per week gaan 44 kinderen naar Wognum heen en weer vanuit Zwaagdijk West om te sporten. Voor de kinderen is dit een veilige manier van vervoeren. In Andijk is dit probleem ook aanwezig. Openbaar vervoer moet blijven, net als bus 138.

De basisschool is belangrijk voor het dorp. Vanuit de overheid is er verplichting tot sporten, 3 uur per week.

Het lijkt erop dat dit college niet kijkt wat er per inwoner in een kern wordt uitgegeven, want dan staat Zwaagdijk West al onderaan! Ook vragen wij ons af waar de gelden van de voormalige gemeente Wognum zijn gebleven: er was een gezamenlijke pot voor sportvormen: Wognum kreeg de Bloesem als sportaccommodatie, Nibbixwoud kreeg de DAN als sportaccommodatie. Waar is het gedeelte voor Zwaagdijk West gebleven? Betaal daar maar de gym bus van in Zwaagdijk West. WANT HIJ MOET BLIJVEN. ( want de school moet blijven.

  1. Van Zwaagdijk naar de Bloesem heen en weer fietsen is 8 km. In de winter is dat te ver voor groep 3.4.5.
  2. De buurtbus mag ook al niet meer langs Zwaagdijk West rijden, omdat de gemeente een buurtbus wilde hebben van Medemblik naar het gemeentehuis. (die geen succes is!)
  3. Buurthuis de Wildebras bedruipt zichzelf, ze heeft nooit subsidie gevraagd.

Reageren via facebook