Weerbericht Medemblik 4 oktober – Laatste nazomerse dag?

zonMedemblik – Een weekend vol tegenstellingen staat ons te wachten. Zo wordt het vandaag bijvoorbeeld nog gemakkelijk 21 graden en schijnt de zon volop. De wind is matig tot vrij krachtig 3 á 4Bft en waait uit het zuidoosten. Vanavond komt er bewolking onze regio binnendrijven en kan het soms even wat gaan regenen. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar zo’n 11 graden. 

Zondag is een hele andere dag kwa weerbeeld. Nog wel veel zon maar de temperatuur komt amper meer boven de 16 graden uit. De wind is gedraaid naar het noorden tot noordoosten en is matig 3Bft.  Na zondag neemt de bewolking toe en vanaf dinsdag krijgen wij te maken met soms stevige regenbuien. De temperatuur zal blijven hangen rond de 17 graden en dat is toch nog iets boven normaal voor de tijd van het jaar.

Uitzakkende kou rond een sturend hoogtelaag boven IJsland komt langzamerhand richting West-Europa. Het laag komt naderbij en blijft gedurende de hele volgende week stationair boven de Britse Eilanden. Het betekent dat dan een zuid tot zuidwestelijke aanvoer van maritieme polaire lucht voor wisselvallig en mogelijk een minder zacht weertype zorgt. Na volgend weekeinde zien we een grote spreiding komen in de stromingspatronen, de meeste members houden het op een hoogterug in meer of mindere mate in onze omgeving. Maar er zijn nu ook oplossingen met een zonale stroming.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.