Geen sumo-worstelaars bij Abbekerkse schaakvereniging de Pionier

Abbekerk – Wij worden, gelukkig, goed gelezen. De vergelijking met Sumo worstelaars was niet geheel juist, zodra ze elkaar vastgrijpen is het gebeurd en wordt de een of de ander uit de ring geworpen. Dat is bij het schaken niet zo gebruikelijk, maar soms valt er weleens een hard woord als de tegenstander weer eens een briljante zet doet, die we niet voorzien hadden (is “hadden voorzien” mooier?).

Tekst: Victor H. Groeneveld

Nu de indeling van 2-10-2014, als eerste Lukas Boots ~ Kees Ooms. Kees hield zich aan de vaste rangorde en was zo vriendelijk van Lukas te verliezen. Dat was weliswaar niet de intentie van Kees want die speelt immer door tot het gaatje, d.w.z. tot de tijd is verstreken, of wanneer bijna alle stukken van het bord zijn verdwenen en iedereen er 100% van overtuigd is dat opgeven echt het laatste is.

Arnold Velthuis ~ Adrie Molenaar is ook voorspelbaar, maar dat doet niets af aan de kwaliteiten van Adrie die steeds beter gaat spelen. De winst was voor Arnold ondanks het feit dat hij druk bezig was om de planning voor onze externe competitie goed op orde te krijgen.

Kees Haakman ~Toine Molenaar, Kees schaakt al heel wat jaren, maar tegen het jeugdig elan van Toine heeft Kees weinig verweer. Maar Kees kan later zeggen “ik heb nog tegen Toine geschaakt” en dan laat hij in het midden of hij toen verloren of gewonnen had.

Theo Laan ~ Jouke van Groningen, ook nu weer zag het er voor Jouke goed uit, maar ergens onderweg verdwaalde hij in hopeloze stellingen, die subiet werden uitgebuit door Theo. Bij elkaar wel een boeiend spel.

Verrassend was Klemens Schäffer ~ Victor Groeneveld. Op een bepaald ogenblik stond de Dame van Klemens in, ofwel het stuk stond voor het grijpen. Victor zag allemaal beren in het bos en verdacht Klemens van een valstrik, uiteindelijk na wel een kwartier nadenken bedacht hij dat hij die Dame wel kon slaan. Klemens zij meteen na deze actie “dat was een foutje”, maar nu kwam de grote klasse van Klemens naar voren, hij dwong z’n tegenstander in het nauw en won overtuigend de wedstrijd.

Voor de stand na 6 ronden kunt u het beste onze website www.depionier.eu raadplegen, ook voor de meer achtergronden. In ons vorig g verslag nog gemeld dat het in het Medembliks kampioenschap erg spannend was, uiteindelijk heeft de Pionier de 14e van de 24 plaatsen bereikt. Wij bedanken Revanche uit Wervershoof voor dit Medembliks gebeuren. Volgend jaar weer?

Voor brandende vragen  vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.