Einde gymlessen Sint Lidwina Zwaagdijk-West.

Medemblik – Afgelopen maandag kwamen wij met het bericht dat de St. Lidwina basissschool in Zwaagdijk-West geen gebruik meer kan gaan maken van leerlingenvervoer om de kinderen naar de gymlessen te brengen. 

Puur uit bezuinigingsoverweging heeft het college besloten om de subsidie stop te zetten om de begroting sluitend te krijgen. Dat de kinderen nu 8km moeten fietsten, 4 heen en 4 terug, lijkt niet belangrijk te zijn volgens Myrthe Boven, schoolhoofd van de school. De bezuiniging levert de gemeente Medemblik 15.000 euro op. De wethouder noemt als oplossing ‘Crowdfunding’ om het budget voor vervoer van de leerlingen bijelkaar te krijgen. De knip van Medemblik gaat dicht en blijft dicht.

Tijdens een beladen commissievergadering gisteravond in de raadszaal van het gemeentehuis in Wognum mochten diverse inwoners van Medemblik hun zegje doen. De mensen die het woord kregen spraken allemaal hun bezorgdheid uit over de botte bezuinigingen die de gemeente doorgaat voeren. Zij voorzien het einde van diverse verenigingen in de gemeente Medemblik als de plannen van het college doorgaan.

Door de extreme bezuinigingen staat het sporten van de leerlingen van de basisscholen al zwaar onder druk. De meeste lagere scholen komen met pijn en moeite aan de verplichte uren per week en dat zal door deze bezuinigingen vrijwel zeker nu niet meer gehaald gaan worden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.