Weerbericht Medemblik 2 oktober – af en toe zon en overwegend droog

Wisselend bewolkt
Wisselend bewolkt

Medemblik – Zo langzamerhand moeten wij ons gaan opmaken voor een overgang naar herfstachtig weer. Vandaag is een bewolkte dag waar de zon maar af en toe te zien zal zijn. De temperatuur loopt op naar zo’n 18 á 19 graden bij een zwakke wind uit het noordoosten (2Bft), de kans op neerslag is vrijwel nihil maar een enkel spatje regen is niet helemaal uitgesloten. In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur naar zo’n 11 graden. 

Vrijdag is een wisselvallige dag, zon en wolken wisselen elkaar af en het wordt zo’n 19 á 20 graden. De zaterdag is een gelijke dag met vrij hoge temperaturen van rond de 20 á 21 graden. Zondag is ook een vrij zonnige dag maar de temperatuur komt amper meer boven de 16 graden.

Een sturend hoogtelaag zuidwest van IJsland breidt zijn invloed vanaf zondag uit over onze omgeving. De hoogterug boven West-Europa wordt verdreven naar Oost-Europa en ons land komt na passage van het polaire front in de polaire lucht terecht. Het bijbehorende grondlaag zien we in de operationele run en tevens in de meerderheid van de ensemble leden west van de Britse Eilanden rondtollen. Boven onze omgeving krijgen we dan te maken met een zuid(west)elijke aanvoer waarin van tijd tot tijd neerslagbanden over ons land worden aangevoerd. Na de meerdaagse periode zien we dat er min of meer een tweetal oplossingsrichtingen berekend worden. De ene richting laat het sturende laag min of meer boven de Groot-Brittannië intact, terwijl de andere oplossingsrichting (30%) een opbouw van een hoog boven ons land laat zien en het laag meer naar het westen wordt gedrongen. In het eerste geval blijft de wisselvalligheid en minder zacht weertype gehandhaafd, terwijl in het tweede geval opnieuw een periode van zacht en rustig najaarsweer wordt berekend.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.