Medemblik Actueel.

Voorbeschouwing Sporting Andijk 1 – Strandvogels 1

Onderdijk – Voor de tweede keer dit jaar speelt Strandvogels tegen Sporting Andijk terwijl die club nog maar een paar maanden bestaat. Op dinsdag 5 augustus ging het echter om een oefenwedstrijd tegen het eerste zaterdagteam van de fusieclub, komende zondag wacht een competitieduel met de zondagtak. En met die ploeg kruist Strandvogels de laatste jaren veelvuldig de degens. Vorig seizoen speelden beide ploegen in de bovenste regionen van de vierde klasse, Andijk (toen nog zonder Sporting) haalde zelfs de nacompetitie. Een paar maanden later vinden we de Andijkers terug op de 9e plaats en Strandvogels nog een paar plaatsen lager.

Tekst: Strandvogels

Door de fusie in Andijk is ook het complex grondig aangepakt en beschikt de club nu bijvoorbeeld over een prachtig kunstgras hoofdveld. Vorig jaar werd het duel nog gespeeld op het oude grasveld en dat was bepaald geen biljartlaken. Toch kwam Strandvogels, dat toch kunstgras gewend is, op de knollentuin uitstekend uit de verf. Sebastiaan Weel, de penaltykoning van dit seizoen, zorgde er toen met een officiële hattrick voor dat Strandvogels na de eerste helft met een 0-3 voorsprong ging rusten. Na rust maakte Jordy Weel nog een goal wat er dus voor zorgde dat Strandvogels een eclatante 0-4 zege boekte.

Een eclatante zege hoeft het zondag niet te worden (mag wel hoor), maar drie punten zijn wel zeer welkom. Uit de eerste vier duels peurde Strandvogels slechts één puntje, Andijk doet het met drie overigens niet veel beter. Strandvogels behaalde het ene punt tegen Hauwert ’65, Andijk boekte vorige week een forse 1-6 zege bij Berkhout. Of Strandvogels weer zo’n succes boekt als vorig seizoen, kunt u zelf het beste gaan bekijken op het mooie nieuwe complex van Sporting Andijk. De kans is groot dat u de winnende ploeg vier goals ziet maken, want dat was in de laatste vier ontmoetingen steeds het geval!

Laatste onderlinge duels:

  • 16-02-2014; Andijk – Strandvogels 0-4
  • 29-09-2013; Strandvogels – Andijk 2-4
  • 17-02-2013; Andijk – Strandvogels 1-4
  • 23-09-2012; Strandvogels – Andijk 4-1

Laatste drie competitieduels Sporting Andijk:

  • 28-09-2014; Berkhout – Sporting Andijk 1-6
  • 21-09-2014; Sporting Andijk – ALC 3-5
  • 14-09-2014; HSV Sport 1889 – Sporting Andijk 2-0

Reageren via facebook