12.2 C
Medemblik
25 februari 2021 13:27
Medemblik Actueel.

Pop Vriend Andijk opent nieuwbouw

pop_vriend_okt._2014-01Andijk – Pop Vriend Seeds in Andijk opende op 25 september officieel haar nieuwe, volledig duurzame gebouw aan de Middenweg 52. Samen met internationale klanten en relaties toosten zij om 17.00 uur op de nieuw- en verbouw van innovatief kantoor en laboratorium. De opening viel samen met de open dagen van groentezadenbranche in de regio (22 t/m 26 september).

Duurzaam bouwen

In 2012 kreeg architectenbureau MFA de opdracht voor de nieuw- en verbouw. Pop Vriend Seeds was uit haar jasje gegroeid en had tegelijk behoefte aan meer laboratoriumruimte voor veredeling van groentezaden en kwaliteitscontrole. De opdracht bestond uit duurzaam bouwen op de bestaande locatie waarbij kernwaarden van het bedrijf als transparantie, samenwerken, innovatie, natuurlijk, familiebedrijf met historie en toekomst, in het ontwerp moest terugkomen. Bam Woningbouw en Bam Techniek zijn in november 2013 begonnen aan de bouw die in juli 2014 werd afgerond. StudioErikGutter ontwierp het interieur.

Internationaal

Pop Vriend Seeds is een internationaal groentezadenbedrijf, opgericht in 1956. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende veredelaar in de wereld. Haar spinazie, bonen en suikermaïs staan zowel voor de verse markt als de diepvries- en conservenmarkt hoog aangeschreven. De bedrijfstak is volop in ontwikkeling en Pop Vriend Seeds ontwikkelt mee, onder andere door te investeren in dit nieuwe gebouw.De opening ervan viel samen met de open dagen van de groentezadenbranche in de regio (22 t/m 26 september). Klanten uit de hele wereld kwamen de proefvelden vol spinazie, snijbiet, bonen en suikermaïs bezoeken. Het trefpunt voor de open dagen was een speciaal daarvoor ingerichte kas aan de Dijkweg 82 te Andijk.

Bron: De Andijker

Reageren via facebook