18.2 C
Medemblik
27 mei 2020 15:20
Medemblik Actueel.

Opkomst Action en Big Bazar doodvonnis kringloopwinkels

actionWest-Friesland – De opkomst van goedkope winkels als de Action en Big Bazar lijkt de doodsteek te worden voor vele kringkoopwinkels in en buiten West-Friesland. Waar je vroeger naar de kringloopwinkels ging voor leuke koopjes kan je nu bij dit soort winkels terecht. 

De directeur van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland, Leonie Reinders, bevestigt dat ‘de vette jaren’ voorbij zijn en dat de sector last heeft van een negatief imago. “Veel mensen zien de winkels toch nog steeds als stoffig, geiten-wollen-sokken-achtig. De kwaliteit verschilt ook enorm. De ene vestiging wordt professioneel geleid, een ander weer heel amateuristisch,” zegt zij in een interview tegen de NOS.

Kortom, als het roer niet omgaat, bestaat de kringloopwinkel in 2020 niet meer. Want bij ongewijzigd beleid zal de omzet van de kringloopwinkels verder dalen, is de verwachting. Ook al omdat er minder goede goederen worden aangeboden. Reinders: “We zitten door de crisis duidelijk wat langer op een bank, dragen wat langer onze kleding. Het aanbod wordt wat schraler.”

Waar de kringloopwinkels ook matig op scoren, is hun website. Volgens een rapport, opgesteld naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de kringloopwinkels, verwacht de klant anno 2014 een up-to-date website à la Marktplaats, met veel informatie en goede foto’s. “De wensen van consumenten veranderen razendsnel. Daar moet je in meegaan. Op dat vlak hebben we nog veel te leren”, aldus Reinders.

Reageren via facebook