Inspreekrecht inwoners gemeente Medemblik, maak er gebruik van.

Ook de gemeente Medemblik ontkomt niet aan de door de overheid opgelegde bezuinigingenMedemblik – De rol van de gemeente verandert. Knelpunten werden vaak opgelost door subsidie te verstrekken: de overheid als verzorgingsstaat. Maar we verwachten steeds meer een participatiestaat waarbinnen een groter beroep wordt gedaan op de eigen kracht van de samenleving. Het college presenteert aan de gemeenteraad een begroting die daar op aansluit

Vanuit die veranderende rol en met teruglopende financiën in het achterhoofd kijkt het college naar hoe de gemeente zo dicht mogelijk bij de inwoners kan staan om samen vooruit te kijken. Dat er bezuinigd moet worden is een feit, maar de verdeling die het college voorstelt gaat vooral uit van de leefbaarheid behouden.

Inwoners kunnen inspreken

Op 2 oktober wordt de programmabegroting in de oriënterende commissie besproken. Inwoners kunnen dan hun mening over de begroting geven. Raads- en commissieleden kunnen hen vragen stellen. Wilt u gebruik maken van het inspreekrecht?

Dan vragen wij u zich vooraf aan te melden bij de Griffie (0229) 85 60 00. Op 6 november neemt de raad een besluit over de begroting.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.