10.2 C
Medemblik
25 oktober 2020 21:30
Medemblik Actueel.

Trapveldje Plan West blijft , buurt gaat zelf overlast jongeren aanpakken.

trapveldjeMedemblik – Begin deze maand kwamen wij met het bericht dat de gemeente het trapveldje in Plan West wil gaan vervangen voor een ‘panna-veldje’.  Afgelopen donderdag is er overleg geweest met alle betrokkenen, waaronder ook de politie en de AOV’ers, en daar is besloten dat het trapveldje in zijn huidige vorm blijft bestaan. 

Aanpassing trapveldje

De buurtvereniging laat weten nog in overleg te zijn over het veldje, of hij blijft in huidige vorm en komt er een nieuw hekwerk omheen of er komt een groot nieuw pannaveld ( bijna net zo groot als het oude veld) en nieuw kunstgras.

Buurt gaat toezicht houden

Om toch de overlast in de hand te houden is nu besloten dat de buurt dit zelf ter hand gaat nemen en de hangjongeren  in toom te houden. Volgend jaar september volgt er een evaluatie.  De verwachting is dat het veldje dan definitief blijft doordat de buurtbewoners zelf goed toezicht houden op het veld en overlast willen voorkomen door hangjongeren.

Op donderdag 2 oktober is er een gesprek met jongeren ouder dan 12 jaar in Missing ( De Muiter) met oa. jongerenwerker Bert Steeman en voetballende jeugd. Gezamelijk gaat er dan worden gekeken naar een alternatieve plek voor deze groep jongeren in de kern Medemblik.  Als u geïnteresseerd bent dan bent u van harte welkom op deze avond.

Reageren via facebook