14.5 C
Medemblik
9 juli 2020 07:45
Medemblik Actueel.

Kasteel Radboud viert het Keltisch Feest Herfest

Herfest 3Medemblik – Op zondag 12 oktober 2014 organiseert kasteel Radboud voor de tweede keer het Keltisch Festival Herfest. Herfest werd gevierd op de dag dat het even lang licht als donker was. Het was een feest om te danken voor de oogst, die net binnengehaald was. Er werd aan Moeder Natuur geofferd en veel gegeten en gedronken. Na het uitgebreide maal zong en danste men tot de dageraad.

Om de oude tradities weer een nieuw leven in de blazen gaan wij Herfest vieren met veel Keltische muziek, eten en drinken, een bodhran workshop, een verhalenverteller en met het aanbieden van leuke, mooie en gekke dingen uit de Keltische traditie.

Wij vieren het feest samen met de muziekgroepen: Baloney, Cat in the Corner, Wheelbarrowband en de O’Brannons; met de koren: Het Airiesjkwair en Shamrock; met verteller Marius en met een bodhranworkshop gegeven door Celtic World. Celtic World verkoopt tevens een keur aan producten zoals muziekinstrumenten, sieraden en kleding van Ierse, Schotse, Bretonse en ook Viking oorsprong, onze vaste roofvogelman Martin van Birdlive is ook weer aanwezig.

Verder vieren we het feest met een whiskeyproeverij van The Claddagh; met Magical Naturals, kruiden en huidverzorging; met ZonneschijnManeschijn, aquarellen; met Bluebeads, prachtige sieraden met halfedelstenen en met heerlijke fudge van The Brothers Fudge. Voor de kinderen is er een creatieve workshop, met een Keltisch tintje.

Openingstijden op zondag 12 oktober: 11.00 – 19.00. Het programma is te vinden op www.kasteelradboud.nl. De prijzen zijn € 8,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen tot 12 jaar.

Daaropvolgend is op maandag 13, dinsdag 14 en woensdag 15 oktober, in de herfstvakantie weer een uilenworkshop die wordt gegeven door Birdlive. Aanmelden vooraf is raadzaam. De kosten voor een workshop van 2 uur zijn € 16,50 en € 12,50 voor museumkaarthouders.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?