Gemeente stopt met vergoeding gymnastiekvervoer Lidwinaschool Zwaagdijk-West

Medemblik –  Om de begroting sluitend te krijgen is het college met de loep aan het zoeken gegaan waar nog verder bezuinigd kan worden.  De Lidwinaschool in Zwaagdijk-West nu het college heeft besloten om de vergoeding voor het gymnastiekvervoer is geschrapt. 

Op grond van de huidige wetgeving heeft de school geen recht op de vergoeding. De gemeente is verplicht de vergoeding te verstrekken boven een bepaald aantal klokuren. Het college gaat de vergoeding in 3 jaar afbouwen. Het college wijst er op dat niet alleen om financiële redenen maar ook om een precedent te scheppen deze is geschrapt. Een school in Andijk die ook een verzoek voor een vergoeding voor het gymnastiekvervoer indiende werd om dezelfde reden afgewezen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.