Medemblik Actueel.

Strandvogels verliezen doelpuntrijke wedstrijd tegen Oosthuizen

Onderdijk – Tegen Oosthuizen stak een oude ziekte weer de kop op bij Strandvogels. Net zoals vorig jaar vaak gebeurde werd ook nu verloren door een gebrek aan verdedigende scherpte. En even voor de duidelijkheid, dan doel ik niet alleen op de verdediging, want net als aanvallen doe je ook verdedigen met z’n allen. Het was weer ouderwets spektakel aan de Sportlaan, maar door de 4-5 nederlaag ging niemand tevreden naar huis, niemand uit Onderdijk tenminste.

Tekst: Strandvogels

In de openingsfase ging het gelijk op, maar Oosthuizen profiteerde na vijf minuten meteen van een haperende buitenspelval bij Strandvogels. Dat betekende dus 0-1 en het karwei werd er in de 12e minuut niet eenvoudiger op. Toen maakten de bezoekers al 0-2, al leek de doelpuntenmaker een overtreding op Merlijn Weel te maken voordat hij de bal inschoot. De scheidsrechter zag er echter niets in en zodoende keek Strandvogels al ruim binnen het kwartier tegen een forse achterstand aan. Maar net als vorige week tegen KGB blijkt de ploeg dan wel een knop om te kunnen zetten. Je zou het jezelf alleen een stuk gemakkelijker maken door die knop gelijk goed te zetten. Oosthuizen werd echter meer terug gedrongen en er kwamen ook kansen. En uit een van deze kansen maakte Mitch Hofland in de 24e minuut op prachtige wijze 1-2.

Deze goal gaf Strandvogels extra vertrouwen en Oosthuizen zat nu echt zwaar in de verdrukking. In de 28e minuut ging het daarom fout op het middenveld en Bryan Broedersz kon alleen, met nog een speler van Oosthuizen in de achtervolging, op het doel af. De speler van Oosthuizen tikte Bryan vervolgens aan en het fluitje klonk. Dat kon maar één ding betekenen, rode kaart en penalty. Maar tot mijn grote verbazing werd het een vrije trap buiten het strafschopgebied en mocht de speler van Oosthuizen blijven staan zonder zelfs maar een gele kaart te incasseren. Dat het buiten het strafschopgebied was, daar wil ik de scheidsrechter nog wel het voordeel van twijfel in geven. Maar geen rode kaart, dat klopt gewoon niet. Ik heb de regel niet verzonnen, maar een doorgebroken speler die wordt neergehaald in scoringspositie, dat is rood voor de dader. Gelukkig deed Gerald Broedersz vervolgens het enige juiste uit de vrije trap, namelijk de bal feilloos in de benedenhoek schieten.

De ploegen stonden dus weer op gelijke hoogte, maar speelden dus ook nog steeds met het gelijke aantal spelers. Strandvogels was tot de rust de betere ploeg, maar wist niet meer tot scoren te komen.

Dat lukte wel vrij snel in de tweede helft. In de 47e minuut stond Jordy Weel aan het einde van een hele mooie aanval waarbij Mario Smak voor de assist zorgde.

Strandvogels stond dus voor het eerst op voorsprong en dat zou toch vertrouwen moeten geven. Maar de ploeg leek niet echt met deze weelde om te kunnen gaan en ging onbewust wat achteruit lopen. Dat is meestal vragen om problemen en die kwamen er na een kwartier in de tweede helft toen Oosthuizen weer gelijk maakte. Het spel werd, van beide kanten overigens, hierna wat rommeliger en Oosthuizen werd wat vaker gevaarlijk. In de 73e minuut pakten de bezoekers vervolgens weer een voorsprong om die tien minuten voor tijd uit te breiden naar 3-5. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Strandvogels kwam nog een keer terug.

Bryan Broedersz nam in blessuretijd een vrije trap en bracht de bal hoog voor in het overvolle strafschopgebied. De keeper was hierdoor blijkbaar het overzicht kwijt waardoor de bal, waarschijnlijk ook tot verbazing van Bryan, in één keer het doel in ging. En nog in dezelfde minuut had hij ook de gelijkmaker op zijn schoen, maar vanaf 11 meter ging het schot net over. Een puntje had Strandvogels niet veel verder gebracht op de ranglijst, maar de ploeg had het wel verdiend. Maar helaas krijg je niet altijd wat je verdient.

Dan moet het volgende week maar gebeuren in de derby tegen Sporting Andijk. Helaas weet die ploeg sinds gisteren weer wat winnen is.

Scoreverloop: 0-1; 0-2; Mitch Hofland 1-2; Gerald Broedersz 2-2; Jordy Weel 3-2; 3-3; 3-4; 3-5; Bryan Broedersz 4-5

Reageren via facebook