Opperdoes alleen koploper na miraculeuze gelijkspel

Opperdoes – Opperdoes is dankzij een miraculeuze ontsnapping alleen koploper geworden. Vooraf waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooie pot van te maken. Maar alle goede bedoelingen ten spijt kwam de wedstrijd nooit echt los. Veel onderbrekingen door onnodig affluiten van scheidsrechter Stoffel gaven het spel te weinig snelheid. Het ontbreken van de echte vorm bij beide ploegen maakten dat de wedstrijd nooit het niveau bereikte van wat je hoopt te gaan zien.

Tekst: V.V. Opperdoes

 

Evc uit 2-620x414Het spel kwam tekort bij beide doelen en zo waren er weinig kansen te noteren. Zo kabbelde het spel voort totdat de leidsman het spel dacht direct te moeten beïnvloeden. Een voorzet van links kwam ongelukkig op de hand van Peter Smit, die werd zeker niet uit gestoken, maar de bal ging op de stip. Jaap Zwaan ging uitstekend naar de goede hoek en redde bekwaam.

Even later was Zwaan wel geslagen maar de bal uit een gemakkelijk gegeven vrije trap spatte op de lat uiteen. Dit alles rond de 25e minuut. Opperdoes kwam niet veel aan gevaar toe maar in de 33e minuut leek het de voorsprong te gaan pakken. Leek.. want de prachtige diagonale pass van Peter Smit op de diepgaande Roy Janssens werd tot verbijstering van alle Opperdoezers terug gevlagd en gefloten. Janssens, op snelheid, bevond zich zeker nog wel een 2-tal meters achter de verdediging van EVC, maar de assistent meende te moeten ingrijpen. De scheidsrechter ging hier in mee en zo was een riante mogelijk om zeep geholpen. Dit waren de hoogte en dieptepunten van de 1e helft en was de ruststand 0-0.

Het 1e kwartier na de pauze was duidelijk voor EVC. Echt gevaarlijk werd het nimmer, maar Opperdoes kwam niet van het doel af. Ondanks herhaaldelijk verzoek vanaf de bank om meer vooruit te voetballen kwam het er niet van. De druk ging van de ketel omdat een EVC speler volkomen onverwachts zich liet gaan en wegens natrappen kon vertrekken. Dit alles in een verder niet al te onsportieve wedstrijd die alleen irritaties opriep door het zeer warrige fluiten van de scheidsrechter. Maar opnieuw kon Opperdoes het numerieke overtal niet benutten. Het was wel beter dan vorige week maar het hield niet over. Het kon de wil niet echt aan de thuisploeg opleggen. Teveel bepalende spelers zijn niet in hun beste doen en zo waren er geen niet of nauwelijks gevaarlijke momenten voor het EVC doel. Die waren er nog wel 2 maal voor het doel van Jaap Zwaan. Nog een bal op de lat, die kon eigenlijk niet mis zo vrij stond de spits. Dit was de ook voor EVC de enige echte uitgespeelde kans in de gehele wedstrijd. Want wat dat betreft was de verdediging het beste Opperdoes deel.

Maar de beslissing leek in de 87e minuut toch in het voordeel van EVC te vallen.Wederom leek… dom balverlies op de linkerkant van Opperdoes leidde het gevaar in. De bal kwam in het strafschop gebied en in een fel duel ging een speler van de thuisclub al dan niet gemakkelijk tegen de grond. De heer Stoffel zag er weer een strafschop in en dreigde nadrukkelijk de nederlaag voor Opperdoes. De aanloop was daar, Jaap Zwaan naar links de bal naar rechts. Maar die wel een meter teveel naar rechts en zo kon Zwaan breed lachend opstaan. Zo bleef een een teleurstellende wedstrijd op 0-0 staan en hier was Opperdoes natuurlijk gezien de missers van de thuisploeg het gelukkigst mee. Al zal het niet blij zijn met hoe het met de overtal situatie is omgegaan. Hieruit blijkt dat de grote vorm ontbreekt en kan dus alleen maar beter worden. Hoe dan ook, door deze en de overige resultaten was het toch een goede dag. Zaterdag weer een uitwedstrijd en wel tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard. Aanvang wederom om 15.00 uur.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.