CDA wil oplossing verkeerssituatie Oostwoud. Verkeersremmers staan op onhandige plaats.

Oostwoud – Vorige week dinsdag kwamen wij met het bericht over de gevaarlijke verkeerssituatie op de Dorpstraat en het Oosteinde in Oostwoud. Door snelheidremmende maatregelen komt het regelmatig voor dat eklaar tegemoed komende auto’s elkaar niet kunnen passeren.  Het CDA wil hiervoor nu een oplossing zoeken. 

[pullquote]Snelheidsremmers staan niet op handige plaatsen[/pullquote]Anita Wakelkamp van het CDA had in haar verkiezingscampagne dit als 1 van de speerpunten gemaakt en wil zich nu gaan inzetten om de ‘snelheids’ brekers op het Oosteinde aan te pakken. Tegen onze verslaggever vertelt zij dat, ,, De ‘snelheids’ brekers in de inrichting van de dorpsstraat hebben met name in het begin voor gevaarlijke situaties gezorgd, omdat ze niet op handige plekken staan. En in het wegdek zitten soms gaten die voor fietser (vooral senioren en kinderen) tot gevaarlijke situaties kunnen leiden als ze net met hun wiel daarin terecht komen”. 

Kwa aankleding is het Oosteinde er wel ‘Chiquer’ op geworden maar zorgt met name voor het landbouwverkeer en groot verkeer voor problematische situaties omdat passeren zo goed als uitgesloten is.  De vorige wethouder wist van het probleem af en gaf aan dat de gemeente hier al mee bezig is maar tot op heden zijn er nog geen acties ondernomen.  Wordt dus vervolgd.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.