Schaakvereniging de Pionier – Bas Hoepelman was de verrassing van de avond

Abbekerk – Lukas is al een aantal jaren onze beste speler en Bas kan leuk schaken, maar wat gebeurd er, Bas sleept er een remise uit. Eigenlijk zou dit moeten tellen als een vol punt, maar dat is dan weer strijdig met de reglementen. De overige spelers hielden zich globaal aan hun plek op deze donderdagavond de 25e september 2014.

Tekst: Victor H. Groeneveld

Toine Molenaar – Gerco Stapel was spannend, in die zin dat Gerco buitengemeen goed kan schaken, daar zijn we tenslotte een schaakvereniging voor, maar door ploegendienst vaak moet verzuimen, zodat we om beurten gingen kijken hoe die twee het er van afbrachten. Het was bijna leuker dan onze eigen spel! Uiteindelijk was de zege voor Toine.

Arnold Velthuis – Dale Neijzing, hier was Dale super geconcentreerd, maar Arnold hoort bij de grote jongens en Dale kwam niet door Arnolds verdediging heen en gaf de winst aan Arnold.

Kees Haakman – Victor Groeneveld waren net 2 Sumo worstelaars, allebei de ander in de houdgreep, maar niet in staat er een uit de ring te werpen. In dit geval was het dan wel geen ring, maar de finale aanval was bij beiden gericht op de Koningsvleugel met twee Torens en een Dame stand-by. Alleen met de juiste zetten was uit deze impasse te komen. Victor was eerder met het goede zetten, zodat Kees opgaf.

Theo Laan, die nog steeds op de 1e plaats staat mocht met wit tegen Klemens Schäffer, maar Klemens liet zich niet imponeren door Theo en ging, ondanks zijn stok, bijna huppelend naar huis.

Zondag 5 oktober staat onze vereniging op de happening in het Dorpshuis van Abbekerk, wij hopen dat niet alleen onze eigen leden, maar voor al diegene die het schaakspel een warm hart toedragen komen kijken en dan kunnen ze vast wel even houtjes schuiven om te zien of het nog leuk is.Uiteraard staat e.e.a. ook op onze website www.depionier.euWanneer u zich nu al wil aanmelden als lid (we hebben pas 5 rondes gespeeld) dan kan dat via vhgroeneveld@quicknet.nl

We hebben borden e.d. voldoende voor 30 m/v zodat u geen zorgen heeft of u ons misschien ontrieft. Leden van de Pionier schaken ook mee met het Medembliks kampioenschap in Wervershoof en een onzer heeft al een score van 50%, maar a.s. dinsdag is de laatste avond, dus we moeten maar zien hoever de Pionier komt.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.