14.9 C
Medemblik
4 juli 2020 06:22
Medemblik Actueel.

jongeren zwaaien met ISIS-vlag in Hoorn, politie pakt alleen vlag af.

Hoorn – De politie heeft zaterdag een ISIS-vlag in beslag genomen van een drietal jongeren. Zij zouden door de binnenstad van Hoorn hebben gereden met de vlag en gezichtsbedekkende kleding. De jongens zouden provocerend gedrag hebben vertoont, toch werden zij niet aangehouden. Het drietal zou in een zwarte Polo hebben rondgereden door de binnenstad. Al zwaaiend met de vlag zouden zij ‘Al Akhbar’ hebben geroepen en omstanders bang hebben gemaakt.

De politie zette het drietal aan de kant en trof in de auto inderdaad een ISIS-vlag aan, schrijft het NHD. Deze werd na overleg met justitie in beslag genomen. Verder werd niets verdacht aangetroffen. Na een kort gesprekje mocht het trio zijn weg vervolgen. Op internet staan felle reacties op de actie.

Reageren via facebook