Bart Mol en Irene Schouten pakken zege Mass start Heerenveen

Heerenveen – Gisteravond werd voor de 2e keer en testwedstrijd ‘Mass Start’ gereden. In de B-Categorie was Bart Mol uit Wervershoof in de eindsprint de sterkte bij de mannen. Bij de vrouwen wist Irene Schouten nipt Manon Kamminga te verslaan en zo de wedstrijd te winnen. 

Er stonden ruim 100 schaatsers aan de start van de 4 races die gisteravond werden verreden. De races gaan over zestien ronden en er is een A en B-divisie voor de mannen en vrouwen.  Op deze manier wil de bond zoveel mogelijjk schaatsers ervaring laten op doen.

Irene Schouten was blij dat ze had gewonnen, ” ik maakte in de laatste bocht een grote fout en kwam daarom met achterstand het laatste rechte eind op”. Het verschil met de nummer 2 Manon Kamminga was een minimale halve schaatslengte.

Bart Mol wist deze keer als eerste over de streep te gaan na afgelopen donderdag als derde te zijn gefinished. De voor Bouw & Techniek (voorheen Radson-Jinstal) uitkomende schaatser wist ons donderdagmiddag nog te melden zich prima te voelen en veel zin in deze 2 wedstijden had.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.