Verenigingen Medemblik moeten opzoek naar sponsoren, Medemblik doet de knip op slot.

Medemblik – Tijdens de soms rumoerige commissievergadering van gisteravond in het gemeentehuis van Medemblik werd al snel duidelijk dat de verenigingen binnen de gemeente Medemblik een zware en moeilijke tijd te gemoed gaan.  Medemblik trekt de broekriem tot het laatste gaatje aan om de begroting van 90 miljoen euro maar sluitend te krijgen en daar vallen dit soort draconische maatregelen ook onder. 

Crowdfunding

Medemblik gaat wel een speciaal platform opzetten die de verenigingen moet gaan helpen met het vinden van sponsors en donateurs.  ,, Er is gewoon geen andere mogelijkheid” , zegt wethouder van financiën Harry Nederpelt. ,, Wij konden nergens meer grote bedragen vinden om mee te bezuinigen en dus moeten wij ook de kleinere bedragen onder de loep nemen en daar in snijden waar mogelijk was”.

Oppositie plaatst grote vraagtekens bij de begroting

Van ,, Huiswerk slecht gedaan” tot ,, Een treurige begroting”, kregen wij te horen vanuit de oppositie.  De verenigingen staan nu met de rug tegen de muur, botte bezuinigingen zullen er voor zorgen dat er nog minder gesport gaat worden, vooral door mensen die al weinig ruimte in hun budget hebben om aan sport te gaan doen. En vooral de sportverenigingen worden hard getroffen.  Maar ook de dorpshuizen in de gemeente Medemblik krijgen het zwaar voor de kiezen de aankomende jaren, om maar niet te spreken over de bezuinigingen die de dorpsraden voor de kiezen hebben gekregen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.