Sportservice West-Friesland verbindt WMO en Sport Medemblik

Jantine Kloppenburg (Sportservice West-Friesland) overhandigd de brochure met laagdrempelig sport- en beweegaanbod aan Wethouder Fit en Hennie Dijkstra (WonenPlus).
Jantine Kloppenburg (Sportservice West-Friesland) overhandigd de brochure met laagdrempelig sport- en beweegaanbod aan Wethouder Fit en Hennie Dijkstra (WonenPlus).

Medemblik – Sportservice West-Friesland ziet de meerwaarde van het verbinden van sport met de WMO. Met de inzet van de vrijwillige huisbezoekers van WonenPlus en de brochure met laagdrempelig sport- en beweegaanbod verwachten zij juist díe mensen in beweging te krijgen, voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is.

Door beweging blijven mensen langer gezond, zijn ze beter bestand tegen de effecten van ziekten en doen ze mee in de maatschappij. Het belang van (meer) bewegen is groot, zowel voor gezonde mensen als ook voor diegene met gezondheidsklachten en sociale problemen (de WMO-doelgroep). In de gemeente Medemblik zijn in april een groep vrijwillige huisbezoekers geïnspireerd door een presentatie van professor Erik Scherder over het belang van bewegen. In totaal worden nu 250 huisbezoekers van WonenPlus in de gemeente Medemblik ingezet om hun doelgroep te motiveren om (meer) te gaan bewegen. Zij worden daarbij ondersteunt door een brochure met het laagdrempelige sport- en beweegaanbod in de gemeente Medemblik.

Brochure

Bent u ook geïnteresseerd in het laagdrempelig sport-en beweegaanbod in de gemeente Medemblik? Dan kunt u tussen 9.30-11.00 uur de brochure inkijken bij een van de WonenPlus vestigingen. Het betreft de volgende vestigingen: Wognum en Abbekerk ma-vr, Medemblik di-do-vr, Wervershoof ma-di-do-vr en Andijk ma-di-woe-vr. Voor een digitaal overzicht van het sportaanbod kunt u de website van Sportservice West-Friesland bezoeken: www.sportservicewestfriesland.nl. Ook de WMO-consulenten van de gemeente Medemblik beschikken over de brochures.

Regionaal project Zorg en Welzijn

De proeftuin in Medemblik is onderdeel van het regionaal project ‘naar een netwerkaanpak WMO en Sport’ in het kader van de provinciale subsidieregeling Zorg en Welzijn. Door de uitvoering van drie proeftuinen in Medemblik, Opmeer en Heerhugowaard worden de effecten van drie verschillende werkwijzen om de WMO-doelgroep meer in beweging te brengen onderzocht. De resultaten worden gedeeld met de Noord-Hollandse gemeenten, zodat die de meest effectieve werkwijze kunnen overnemen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.