Fietstunnel Opperdoezerpad nog onzeker, mogelijk alternatief plan.

 

De plek waar de fietstunnel zou komen
De plek waar de fietstunnel zou komen

Medemblik – Begin deze maand brachten wij het bericht dat de provincie gaat beginnen met de renovatie van de Markerwaardweg en de N239. In deze plannen waren o.a. een fietstunnel Medemblik – Opperdoezerpad en de doorsteek naar de Wieringermeer opgenomen. 

Naar nu blijkt is er nog helemaal geen definitief besluit overgenomen maar wordt er zelfs aan een variant gewerkt waarbij alleen de parallelweg doorloopt tot in de Wieringermeer, dit om het landbouwverkeer dat  nu nog gebruik moet maken van de Randweg uit de kern Medemblik te halen.  In deze alternatieve plannen wordt nu geen melding meer gemaakt van een fietstunnel naar Opperdoes. .

De N240 (Markerwaardweg) behoord tot 1 van de gevaarlijkste wegen in West-Friesland, in de afgelopen zeven jaar hebben er maar liefst zes dodelijke ongevallen plaats gevonden. Maar ook op de aansluiting met de N239 is het met enige regelmaat raak.

Herinrichtingsplan

De studie naar de exacte doortrekking is nog niet afgerond. In overleg met de gemeenten Medemblik en Hollands Kroon brengen we ook mogelijke alternatieven en faseringen in beeld.Wanneer dit gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Andere aandachtspunten zijn:

• verbeteren van de fietsoversteek bij het Opperdoezerpad;
• verbeteren van de fietsoversteek bij de Almereweg;
• verbeteren van de verkeersveiligheid op het kruispunt N239-N240;
• scheiden van het langzaam verkeer met het snelverkeer.

Fasering en planning

Omdat het deel van de N239 toe is aan groot onderhoud is gekozen voor het splitsen van het project. De N239 tussen de rijksweg A7 en Medemblik wordt in 2015 aangepakt. De doortrekking van de Markerwaardweg is nog in studie en wordt naar verwachting begin 2014 aan het bestuur van de provincie en beide gemeenten voorgelegd.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.