Medemblik Actueel.

PWF zet vraagteken bij stolpenbeleid gemeente Medemblik. Sloop moet worden voorkomen

Foto Google
Foto Google

Medemblik – De fractie van de PWF in de gemeenteraad van Medemblik zet vraagtekens bij het stolpenbeleid van de gemeente Medemblik. In Zwaagdijk-Oost en Zwaagdijk-West staan in totaal vier stolpen die op de nominatie staan om te worden gesloopt.  Voor de stop in Zwaagdijk-Oost op nr. 196 is reeds een sloopvergunning afgegeven door de gemeente Medemblik en voor de stolp op nr. 420 in Zwaagdijk-West wordt ook zo goed als zeker een sloopvergunning afgegeven. 

In Zwaagdijk-West staan verder 2 stolpen zonder woonbestemming en die nu als opslag dienen, een koper zag van koop af vanwege het ontbreken van een woonbestemming op deze panden.  Progressief West Friesland pleit voor het behoud van stolpen en de karakteristieke vorm in het West-Friese landschap en roept iedereen op om dit standpunt te delen. De stichting tot behoud van de stolp geeft aan: als het vierkant goed is en het dak niet verzakt, kan restauratie en verbetering plaatsvinden op een betrekkelijk goedkope wijze.

De PWF wil nu van het college weten wat voor beleid zij hanteren m.b.t. stolpboerderijen en wil weten of de gemeente het stolpenbeleid niet kan aanscherpen om zo sloop te voorkomen als er bijvoorbeeld nog een prima vierkant en het dak nog in goede conditie verkeerd. Tevens vragen zij zich af waarom er geen woonbestemming op de 2 stolpen in Zwaagdijk-West zit. Ook wil de PWF dat er regels komen waardoor boerderijvormschuren een woonbestemming kunnen krijgen.

Reageren via facebook