Samenwerking Medemblik Actueel en RTVNH werpt zijn vruchten af.

Staatssecretaris Dekker aanwezig bij lancering NH Nieuwsnetwerk

Amsterdam – Staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap brengt maandag een bezoek aan RTV NH. Niet zonder reden, want vandaag wordt het NH Nieuwsnetwerk gelanceerd.

Met het NH Nieuwsnetwerk slaat RTV NH de handen ineen met dertien lokale omroepen, kranten, burgercorrespondenten en andere nieuwsplatformen. Die samenwerking moet ervoor zorgen dat RTV NH en haar partners nog dieper kunnen doordringen in de haarvaten van Noord-Hollandse samenleving.

Samenwerken

Volgens Jacky de Vries, initiatiefnemer van het netwerk en chef Nieuws bij RTV NH, is het beter om samen te werken dan met elkaar te concurreren. “We hebben een manier gevonden om elkaar te versterken.” Staatssecretaris Dekker, ook verantwoordelijk voor mediazaken, is enthousiast over het initiatief. “Deze vorm van samenwerking vanuit de publieke omroep is belangrijk en juich ik van harte toe”, aldus Dekker.

Lokale omroepen

Ook de lokale omroepen zijn enthousiast. Zo stelt Henk Prins van Medemblik Actueel dat dankzij het NH Nieuwsnetwerk ‘Medemblik beter en vaker in het nieuws is gekomen’. Ook volgens Henk Schiffer van Haarlem 105 biedt het netwerk meer mogelijkheden. “Het is een kwestie van elkaar crossmediaal versterken, met als einddoel ons publiek professioneel en hoogwaardiger te informeren.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.