5.3 C
Medemblik
3 december 2020 21:39
Medemblik Actueel.

Nipt verlies Strandvogels 1 tegen KGB 1

Onderdijk – Na driekwart van de wedstrijd was een puntje ver weg, want toen stond Strandvogels op een kansloze 3-0 achterstand. Maar de Onderdijkers toonden karakter en brachten de ploeg uit Bovenkarspel behoorlijk aan het wankelen. De paal van het KGB-doel zorgde er voor dat de eindstand niet 3-3 werd maar dat het bij 3-2 bleef.

Tekst: Strandvogels

De slotfase van de wedstrijd was dus duidelijk voor Strandvogels, de openingsfase bepaald niet. In de 4e minuut ging het al mis bij een ingooi van KGB. De bal werd het strafschopgebied ingegooid, daar doorgekopt en vervolgens nam Peter Dekker de bal verkeerd aan. Hierdoor kwam deze voor de voeten van de speler van de thuisploeg die niet aarzelde en zijn ploeg op voorsprong zette. Tegen een sterke ploeg als KGB is het van belang zo lang mogelijk de nul te houden, maar dat voornemen kon dus al na vier minuten in de ijskast. Strandvogels kreeg weinig kans om op adem te komen want KGB ging gelijk op zoek naar de tweede treffer. Na een kwartier waren de gastheren hier twee keer dichtbij, maar Strandvogels had geluk. Tot twee keer toe stond het aluminium, één keer de paal en één keer de lat, een tegentreffer in de weg. Hierna kwam Strandvogels wat beter in het spel en het kreeg ook kansen, ook al omdat de defensie van KGB niet bepaald de beste linie van de ploeg bleek. De grootste mogelijkheid op de gelijkmaker kreeg Mitch Hofland in de 37e minuut. Jordy Weel bood hem uit een vrije trap een open kopkans, maar de als goede kopper bekend staande rechtsback kopte naast. Omdat ook KGB voor rust het net niet meer wist te vinden, werd met een 1-0 stand de kleedkamer opgezocht. Strandvogels had niet mogen klagen als het met 3-0 achter had gestaan, aan de andere kant was ook de gelijkmaker meerdere keren binnen handbereik.

Na rust had Strandvogels de wind in de rug en de bedoeling was om het vijandelijke doel daarom vaker van afstand te proberen te bestoken. Dat lukte in de beginfase nog niet en bovendien had Strandvogels in de 52e minuut ontzettend veel pech. Op dat moment kwam KGB namelijk op een 2-0 voorsprong toen een als voorzet bedoeld schot ineens achter de verbouwereerde Martijn Weel plofte. Tja, dan wordt het wel een heel lastig karwei tegen een ploeg die al twee keer gewonnen heeft en dus overloopt van het vertrouwen. Dat vertrouwen kreeg in de 67e minuut nog een extra boost toen KGB optimaal profiteerde van defensieve wanorde bij Strandvogels en 3-0 maakte. Op zo’n moment vrees je voor een afstraffing, maar net als eerder tegen Hauwert ’65 toonde Strandvogels karakter bij een achterstand. Mede door de goed ingevallen Tim Broersen en Rowin de Wit probeerde Strandvogels nog wat van de wedstrijd te maken.

Vijf minuten na de 3-0 werd de ploeg voor deze positieve instelling beloond. Bryan Broedersz gaf vanaf de rechterkant een uitstekende voorzet en bij de tweede paal kopte Robin Velthuis de bal prima binnen. Nog geen minuut later kreeg Jordy Weel een enorme kans op 3-2, maar de keeper wist zijn inzet net nog te keren. KGB was de controle kwijt, al bleef het wel oppassen voor de counter. Die werden echter, soms met enig geluk, onschadelijk gemaakt en Strandvogels bleef jagen op een tweede treffer. Die kwam er in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Uit een corner toonde Mitch Hofland nu wel aan een uitstekende kopper te zijn. Zijn kopbal leek vlak onder de lat binnen te slaan, maar een speler van KGB tikte in een reflex de bal met zijn hand uit het doel. Hij probeerde nog te doen alsof hij de bal weggekopt had, maar de scheidsrechter wist hoe het echt zat. Dat betekende dat de bal op de stip ging en de dader kon met rood naar de kant. Sebastiaan Weel was vanaf de strafschopstip weer ijzig kalm, stuurde de keeper de verkeerde kant op en maakte 3-2.

Nu werd KGB, dat de wedstrijd eigenlijk al lang in de zak had moeten hebben, helemaal nerveus. Strandvogels gooide in de extra tijd alle ballen hoog in het strafschopgebied in de hoop dat ie een keer goed zou vallen. Dat was al snel, maar nu was het KGB dat het aluminium dankbaar mocht zijn. Het schot van de mee opgekomen Ruud Neuvel ging namelijk op de paal en de keeper pakte de bal vervolgens in de rebound. Helaas bleef het hierbij en kon de thuisploeg dus opgelucht ademhalen.

Over de hele wedstrijd gezien was de overwinning voor KGB terecht. Als Strandvogels de komende wedstrijd meteen de vechtlust toont die na de 3-0 werd getoond, dan ben ik er van overtuigd dat er binnenkort punten kunnen worden toegevoegd aan het schamele totaal van nu.

Reageren via facebook