Mogelijk Polenhotel in Benningbroek

Straks Polenhotel?
Straks Polenhotel?

De Leeuw Projectontwikkeling bv is voornemens om op het perceel Stationsbuurt 1, bekend als locatie Molen de Haen huisvesting voor arbeidsmigranten te realiseren. De huisvesting wordt gerealiseerd door het plaatsen van zorgunits en is bestemd voor maximaal 50 personen. De herbouw van molen “de Haen”maakt onderdeel uit van dit plan.

De lokatie staat al langere tijd te koop en is volgens de projectontwikkelaar prima geschikt voor huisvesting van arbeidsimigranten.  Het is goed bereikbaar, er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en het ligt midden in het werkgebied van diverse uitzenders waar de arbeidsimigranten voor werkzaam zijn.

Maximaal 50 personen

De projectontwikkelaar wil zich schikken naar de beleidsregels van de gemeente en gaat er vanuit dat er maximaal 50 arbeidsimigranten een plaats kunnen vinden in het nieuw te bouwen pension. De huisvesting zal bestaan uit zogenaamde zorgunits die elders zijn gebruikt in de zorg en uitermate geschikt om mensen tijdelijk in te kunnen huisvesten.

Oude plan de ijskast in

Het oude plan om op deze plek een restaurant te bouwen is mede dankzij de economische crisis op een drama uitgelopen. Investeerders werden er niet gevonden en diverse acties om investeerders aan te trekken liep ook op niets uit. Na 4 jaar niets doen is dus nu dit plan ingediend.

Diverse haken en ogen

Dat er nog een hoop haken en ogen aan dit plan zitten mag wel duidelijk zijn, zo ligt het plan aan de A7 Wognum – Den Oever ter hoogte van de afslag Midwoud/Abbekerk. Het stuk grond zelf heeft een agrarische bestemming wat niet klopte daar er ook een bestemmingsplan lag dat het mogelijk maakte om er een hotel/restaurant te realiseren. Er is al een vergunning afgegeven en deze is nog steeds rechtsgeldig.  Voor het huisvestingplan van arbeidsimigranten wordt een tijdelijke vergunning voor een periode van 10 jaar afgegeven, mede omdat het nog steeds de bedoeling is om molen De Haen in te passen in het plan om hier een hotel/restaurant te bouwen.  De gemeente is van mening dat het bouwplan inpasbaar is op deze locatie en geen grote ruimtelijke gevolgen heeft voor de omgeving.

Diverse onderzoeken naar o.a. geluidsniveau, luchtkwaliteit moeten meer gegevens opleveren of het mogelijk is om hier een arbeidsimigrantenhotel te realiseren.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.