13.2 C
Medemblik
23 september 2020 01:58
Medemblik Actueel.

Regiobank wil pinautomaten en bemande balies in Spar Supermarkten

Medemblik – Supermarkt Spar en Regiobank gaan samenwerken om de beschikbaarheid van contant geld in krimpgebieden te verbeteren. Regiobank laat als proef eerst in vijf supermarkten een serviceloket opzetten en een pinautomaat installeren. Daarna wil de bank het project uitbreiden. De servicebalie is minstens een dagdeel per week bemand.

Mensen willen hun financiële zaken graag dicht bij huis regelen, denken de twee partijen. Ook is een pinautomaat belangrijk voor de lokale economie, omdat het geld vaak dicht bij huis wordt uitgegeven, zeggen Spar en Regiobank.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) zei onlangs banken niet te willen verplichten om elke vijf kilometer een pinautomaat neer te zetten. Wel riep hij de banken op meer te doen om de ‘witte vlekken’ tegen te gaan. Dit najaar moet een proef van start gaan waarin banken samenwerken op dit vlak.

Nederland telt ongeveer vijfhonderd Spar-winkels en 530 Regiobank-vestigingen, veelal in dorpen. De overheid werkt sinds vorig jaar samen met Spar om de voorzieningen in krimpgebieden op peil te houden.

Wij vroegen de bedrijfsleiding van de Spar in Medemblik  om een reactie, maar deze wisten nog helemaal van niets. Het is dus ook nog niet duidelijk wanneer de Spar in Medemblik een pinautomaat + balie krijgt.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?