Estro soap blijft voortduren. Topman gaf zichzelf bonus vlak voor faillissement.

Medemblik – Topman Jean-Piere Bienfait van Kinderopvang Smallsteps en voorheen van het failliet gegaande Estro, met vestigingen in de hele gemeente Medemblik blijkt vlak voor het faillissement van Estro zichzelf en zijn mede directieleden een flinke bonus te hebben toegedeeld.  

Bienfait heeft eerder het personeel over zijn vertrek ingelicht via een interne nieuwsbrief. De commotie en onrust die zijn ontstaan door het faillissement en de doorstart is naar eigen zeggen de reden dat hij opstapt. Estro, het grootste kinderdagverblijf van Nederland, ging begin juli failliet en maakte met 250 vestigingen en 2.750 werknemers meteen een doorstart onder de naam Smallsteps. 130 vestigingen sloten de deuren waardoor rond de 850 mensen hun baan verloren, waaronder vele tientallen in de gemeente Medemblik en in de rest van West-Friesland.

Jean-Pierre Bienfait zou twee maanden voordat Estro failliet ging, een bonus van ruim 41.000 euro hebben gekregen. Financieel directeur Kris Geysels zou een bedrag van 33.000 euro hebben ontvangen. Het FNV was al eerder naar de rechter gestapt omdat zij het niet eens was met de flits-faillissement van Estro.  Ook kwam er veel commentaar op de handelswijze van de curator, deze bleek al voor het faillissement de touwtjes bij Estro in handen te hebben om zo een flits-faillissement te kunnen voorbereiden en de verkoop aan Smallsteps in orde te kunnen maken waardoor concurrent SWK buitenspel werd gezet als mogelijke overname kandidaat.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.