Anatevka the musical in Abbekerk

anatevkaAbbekerk – Anatevka vertelt is verhaal van de arme melkboer Tevye. Het speelt zich af aan begin van de vorige eeuw in het Tsaristische Rusland. Tevye woont met zijn vrouw Golde en hun vijf dochters in de Joodse gemeenschap van het dorpje Anatevka.

Zijn drie oudste dochters hebben de huwbare leeftijd bereikt. Het liefst ziet Tevye dat ze trouwen met geleerde mannen die net als hij de liefde voor bijbelstudie koesteren, maar al snel blijkt dit ijdele hoop. Tot Tevye’s grote verdriet dienen zich keer op keer kandidaat-schoonzonen aan, waarmee hij zich moeilijk kan verenigen. Gedwongen door de omstandigheden en uit liefde voor zijn dochters moet Tevye steeds vaker concessies doen aan de voor hem zo dierbare tradities.

Anatevka ging onder de naam Fiddler on the Roof in 1964 in Amerika in première en won negen Tony Awards. In 1966 ging de musical in Nederland in première met in de hoofdrol Lex Goudsmid. Na een zeer succesvolle periode in Nederland ging Lex Goudsmid de rol van Tevye in de Londense productie op West End spelen. Hij prolongeerde hier zijn succes.
In 1971 werd de musical verfilmd en in 1998 ging de tweede Nederlandse productie, in een vertaling van Koen van Dijk, in Theater Carré in Amsterdam in première. De rol van Tevye wordt gespeeld door Henk Poort.

Is gebaseerd op de Sholem Aleichem-verhalen, met speciale toestemming van Arnold Perl, die het toneelstuk Tevye en zijn dochters schreef.

Details:

Waar: Theater de Nieuwe Haven, Burgemeester P. Kromplein 6 te Abbekerk

Bestel hieronder kaarten:

 1. Anatevka Première

  oktober 25 @ 20:0023:00
 2. Anatevka Matinee

  oktober 26 @ 14:0017:00
 3. Anatevka

  oktober 31 @ 20:0023:00
 4. Anatevka Finale

  november 1 @ 20:0023:00

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.