10.2 C
Medemblik
25 oktober 2020 23:01
Medemblik Actueel.

Veel bezoekers tijdens Open Monumentendag 2014 Medemblik

Medemblik – Het mooie nazomerweer en de vele activiteiten rondom de open monumenten in onze gemeente zorgden voor veel bezoekers op zaterdag 13 september. Ongeveer 1.200 bezoekers stapten de gebouwen en musea binnen of maakten bijvoorbeeld een rondrit met de paardentram of dieseltrein.

Op de fiets

Opvallend was dat meer gezinnen aan de monumentendag deelnamen. De fiets was veruit het meest gebruikte vervoermiddel. Inwoners en mensen van buiten de gemeente stippelden van te voren een fietsroute uit. Zo konden ze hun favoriete monumenten en activiteiten bezoeken. De meeste bezoekers trok het oude stadhuis van Medemblik en de pendeltrein Medemblik-Twisk.

Exposities

Veel belangstelling was er voor de verschillende exposities, zoals in het Witte Kerkje van Benningbroek. Twee kunstenaars en een vormgever uit de regio exposeren hier hun werk. De expositie loop tot en met het weekend van 20 en 21 september. Meer informatie op www.stichtinghyperion.nl

Reageren via facebook