Wapen van Medemblik blij met nieuwe eigenaresse Café de Klucht. Einde aan geluidsoverlast.

korenfestival_2009_3_20090614_1538191331
Archief foto korenfestival Medemblik

Medemblik – Afgelopen 26 augustus kwamen wij met het bericht dat het Wapen van Medemblik de geluidsoverlast veroorzaakt door o.a. café de Klucht meer dan zat was. De heer Bakker van het Wapen van Medemblik had een klacht ingediend bij de gemeente Medemblik waarna er diverse gesprekken zijn geweest tussen de gemeente en de heer Bakker. 

Uit deze gesprekken kwam naar voren dat vooral Cafë de Klucht als grote boosdoener werd aangewezen, luide muziek met de deuren wijdt open, muziek tot ver na middernacht brachten Frank Bakker tot deze wanhoopsdaad. De gemeente Medemblik vond dat Bakker wel de overlast overdreef maar kondigde wel gesprekken en controles aan met de horeca op de Kaasmarkt.

Regels aangetrokken

De regels zijn door de gemeente Medemblik nu weer strak aangetrokken, vanaf middernacht moeten de terassen leeg zijn en mag er geen geluid meer hoorbaar zijn op straat.   In het NHD van vandaag zegt Frank Bakker tegen de verslaggeefster van het NHD dat “Niemand begrijpt waarom er niet eerder is ingegrepen”.  Vooral de jarenlange geluidsoverlast van De Klucht werd nooit aangepakt. Verder verteld Bakker dat de nieuwe eigenaresse van Café de Klucht een bedrijf met een flinke erfenis heeft overgenomen en dat zij van plan is de zaken heel anders aan te pakken.

Kaasmarkt wordt Muziekmarkt.

Verder opperde Bakker dat de stap tot hernieuwde samenwerking met de horeca op de Kaasmarkt weer nieuw leven wordt ingeblazen.  Volgend seizoen gaan zij gezamelijk kijken welke evenementen zich lenen voor een groot terras op de Kaasmarkt met muziek.  Deze samenwerking was er wel maar was onder een dikke laag stof komen te liggen. Ook wordt dan het geluidsniveau besproken, muziek is mooi maar te hard geluid niet.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.