‘Vieren en Verbinden’ is het jaarthema bij de Protestantse gemeente Medemblik

foto arnold de greeuw
foto arnold de greeuw

Medemblik – Op zondag 21 september start het nieuwe seizoen van de Protestantse gemeente in Medemblik. Met een openluchtdienst wordt dan het nieuwe thema ‘Vieren en Verbinden’ gepresenteerd.  De gemeente sluit zich met dit thema aan bij de landelijke Protestantse kerk en wil zo haar doelstelling nog meer uitdragen. 

Meer verbinden

De gemeente wil meer mensen met elkaar verbinden, jong en oud, mensen met verschillende achtergronden moeten de kerk zien als een laagdrempelige plek waar gevierd wordt en waar men kan nadenken over dat wat het allerdaagse te boven gaat.

Workshops

Voorafgaande aan de openluchtdienst zijn er diverse workshops zoals: Liturgisch bloemschikken, zingen in de cantorij, bibliodrama en een lunch voorbereiden.   De resultaten van de workshops worden ter plekke ingepast in de openluchtdienst. De openluchtdienst staat onder leiding van dominee Oane Reitsma tevens predikant in de Bonifaciuskerk in Medemblik.  Arnold de Greeuw geeft leiding aan de muziekgroep die deze openluchtdienst begeleid.  De openluchtdienst zelf heeft het karakter van een maaltijdviering en wordt een gezamelijke lunch voor alle aanwezigen.

Plaats van handelen is aan de Zuiderkwelweg 1 in de Wieringermeer bij de familie Mulder. U wordt verzocht om om 10:00 uur te verzamelen bij de Bonifaciuskerk in medemblik.  Voor meer informatie kunt contact opnemen met Oane Reitsma via ds.a.reitsma@gmail.com

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.