Informatieavond nieuw gebouw voor stichting Fatik Moskee Medemblik

Moskee.fw_Medemblik – Meer weten over bijvoorbeeld het gebouw, de parkeerplaatsen of de afspraken over het oproepen tot gebed? Of gewoon benieuwd naar het nieuwe pand? Kom naar de informatieavond op woensdag 17 september, van 19.30 uur tot 22.00 uur in de aula van de Dijk Medemblik (middelbare school). De stichting Fatik Moskee Medemblik, de gemeente en de architect presenteren het plan en beantwoorden vragen.

Verouderd

De huidige moskee staat te dicht bij huizen en is sterk verouderd. Daarom is stichting Fatik Moskee Medemblik al een tijd met de gemeente in overleg voor een nieuw gebouw, naast MC de Muiter.

Aankoop gemeente

De nieuwbouw van de moskee in Medemblik heeft veel voeten in de aarde gehad, vooral de aankoop van de oude moskee aan de Korte Brake in Medemblik werd door velen niet met geluich ontvangen.  Tot in de 2e kamer in Den haag werden er vragen gesteld (PVV) over de aankoop van het pand door de gemeente Medemblik.

Op 13 augustus 2013 kwamen wij als eerste met de bouwtekeningen van de nieuwe moskee naar buiten, wat ons direct opviel was de minaret, deze wordt 16 meter hoog. De gemeente heeft wel strenge eisen gesteld aan het bestuur van de moskee over de oproep tot gebed elke vrijdagmiddag. Deze mag maximaal 50 decibel bedragen, een langrijdende brommer maakt meer lawaai, en dat voor de duur van maximaal 5 minuten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.